Datum objave: 03.11.2022

Glamox norveški radijatori imaju dvostruku izolaciju i ugrađeni sigurnosni termostat (sigurnosni osigurač) koji reagira kada je u pitanju neki nepravilan rad samog radijatora. U slučaju pada zavjese na gornji otvor ili pak nepravilnosti pri instalaciji ili kod pregrijavanja, sigurnosni termostat automatski isključuje radijator.

Termostati su vrlo precizni i konzistentniji u odnosu na druge radijatore, termostat reagira na promjene temperature od ±0,3ºC, čime znatno štedi energiju jer standardni termostati reagiraju na promjenu od ±1,5ºC. Prostor zagrijavaju ravnomjernije. Digitalni termostat regulira temperaturu, smanjujući je kada spavate, ili niste kod kuće. Vremenski period smanjenja intenziteta grijanja birate u skladu sa Vašim potrebama i na taj način štedite.

Gdje drugi radijatori imaju problema sa održavanjem stabilne temperature, Glamox radijator je u stanju održati unutrašnju temperaturu zadanu od strane termostata, bez obzira na vanjske uvjete. Rezultat je udobnije i ekonomičnije grijanje, prilagođeno Vašim potrebama. 

Grijanje na norveške radijatore isplati se uz pretpostavku da je izolacija adekvatna, a stolarija kvalitetna. Zbog specifičnosti svakog objekta ponaosob, precizniji podatak nije moguće izvesti. Postavljanjem radijatora ispod prozora odnosno što bliže izvoru hladnoće, postiže se da se prirodnom cirkulacijom sprječava prodor hladnog zraka u prostor, zagrijani zrak predstavlja prirodnu toplinsku zavjesu. U svakom slučaju, grijanje bilo kojeg stana veće kvadrature uz pomoć norveških radijatora,  može biti i skupo.

Svi Glamox radijatori s digitalnim termostatom dolaze s redukcijom dnevnog i noćnog vremena. To znači da se toplina smanjuje tijekom onih razdoblja kada ste npr. na spavanju ili ne koristite sobu. Ako želite da ujutro u prostoriji bude malo toplije, nekoliko sati prije nego što ustanete postavite grijač na višu razinu.

Pretpostavimo da grijalica koju ste nabavili troši točno onoliko koliko piše na deklaraciji. Ukoliko grijalicu jačine 2 kW ostavite da radi punim intenzitetom neprekidno sat vremena, ona će potrošiti 2 kWh. Ukoliko grijalicu palite noću, kada je jeftinija struja, koristit ćete nižu dnevnu tarifu pa ćete cijenu kilovatsata platiti manje. Kao što znate, što je veća snaga uređaja, to je veća razina potrošnje energije, iako konvektori troše mnogo manje struje nego drugi uređaji, stoga je potrošnja električne energije manja.

Norveški radijatori sami po sebi ne štede energiju, za svoj rad troše električnu energiju. Norveški radijator Vama kao korisniku stavlja na raspolaganje alate kojima možete uštedjeti energiju. Osnovni princip uštede nije manja potrošnja, nego racionalna potrošnja. Pravilno upotrijebljen alat Vam omogućuje da energiju trošite samo onda kada je potrebno i koliko je potrebno. Ušteda po definiciji nije i ne može biti tehnička karakteristika proizvoda.

Kada govorimo o uštedi uvijek govorimo o racionalnijoj potrošnji u odnosu na druga tijela, a nikako u odnosu na potrebe prostora koje se griju radijatorom. Radijator ne može trošiti manje od onoga što zahtijeva Vaš prostor.

“Ljudi misle da je termostat isto što i pedala gasa koju kada pritisnete ubrzate automobil, a što više stišćete pedalu auto će ići sve brže do željene brzine“. Zapravo termostat ne kontrolira brzinu kojom će se Vaša kuća grijati, on samo kontrolira 'konačnu temperaturu'.

Dakle, podizanjem temperature na maksimum nećete ugrijati kuću brže, ali ćete kuću u svakom slučaju pregrijati ukoliko na vrijeme ne snizite temperaturu.

O principu rada i prednostima Glamox radijatora možete pročitati OVDJE.

Asortiman Glamox norveških radijatora pogledajte OVDJE.

Obratite nam se s povjerenjem!

Vaš stručni KlimaCentar tim!