Datum objave: 03.04.2023

Korištenjem toplinske pumpe, podno grijanje radi na principu da se toplina crpi iz okoline i prenosi u unutrašnjost prostora. Toplinska pumpa može koristiti zrak, vodu ili zemlju kao izvor topline. U kombinaciji s podnim grijanjem, toplina se ravnomjerno raspoređuje u cijelom prostoru i održava ugodnu temperaturu bez stvaranja hladnih zona.

Jedna od prednosti korištenja podnog grijanja s Daikin toplinskom pumpom je ušteda energije. Toplinska pumpa koristi minimalnu količinu električne energije za pogon sustava, što znači da je potrošnja energije manja nego kod tradicionalnih sustava grijanja. Također, kombinacija podnog grijanja i toplinske pumpe stvara ugodnu klimu u prostoru bez stvaranja suhih ili vlažnih područja.

Još jedna prednost korištenja podnog grijanja s Daikin toplinskom pumpom je mogućnost daljinskog upravljanja sustavom. Korisnik može upravljati sustavom putem mobilne aplikacije ili daljinskog upravljača, što omogućuje veću fleksibilnost i kontrolu nad sustavom grijanja.

Uz sve ove prednosti, podno grijanje s Daikin toplinskom pumpom također smanjuje emisiju štetnih plinova u atmosferu, što znači da je ekološki prihvatljivija opcija od tradicionalnih sustava grijanja.

U konačnici, podno grijanje s Daikin toplinskom pumpom je učinkovit, ekološki prihvatljiv i udoban način grijanja prostora. Ova tehnologija može uštedjeti energiju i novac, dok istovremeno stvara ugodnu klimu u prostoru.

Ključne riječi: altherma, daikin, podno grijanje,