Datum objave: 03.04.2023

U ovom članku, raspravljat ćemo o različitim vrstama Daikin Altherma toplinskih pumpi za grijanje prostora.

Zrak-voda toplinske pumpe: Zrak-voda toplinske pumpe su najčešće korištene vrste toplinskih pumpi u domovima i malim poslovnim prostorima. One koriste toplinu iz vanjskog zraka kako bi zagrijale vodu u unutarnjem spremniku koji se koristi za grijanje prostora i proizvodnju tople vode. Daikin Altherma zrak-voda toplinske pumpe su dostupne u različitim veličinama i kapacitetima, što omogućuje prilagodbu različitim potrebama grijanja.

Geotermalne toplinske pumpe: Geotermalne toplinske pumpe koriste energiju iz zemlje kako bi zagrijale vodu za grijanje prostora i proizvodnju tople vode. One su najučinkovitije kada se koriste u područjima s konstantnim temperaturama zemlje tijekom cijele godine. Daikin Altherma geotermalne toplinske pumpe koriste sondice za sakupljanje energije iz zemlje.

Hidrobox sustavi: Hidrobox sustavi kombiniraju toplinsku pumpu s kotlom za pelete kako bi pružili još veću učinkovitost i fleksibilnost za grijanje prostora. Oni koriste toplinu iz zraka i energiju iz peleta kako bi zagrijali vodu za grijanje prostora i proizvodnju tople vode. Daikin Altherma hidrobox sustavi omogućuju korisnicima da biraju između toplinske pumpe i kotla za pelete ovisno o vremenskim uvjetima i potrebama grijanja.

Split sustavi: Split sustavi sastoje se od vanjske jedinice koja sakuplja toplinu iz zraka i unutarnje jedinice koja distribuira toplinu po prostoriji. Oni su idealni za kuće koje ne mogu smjestiti klasične zrak-voda toplinske pumpe. Daikin Altherma split sustavi mogu se instalirati bez velikih građevinskih radova i pružaju jednostavan i ekonomičan način grijanja prostora.

Sljedeći sustav je Daikin Altherma 3 R, koji je najnoviji i najnapredniji sustav za grijanje prostora. Radi na principu izmjenjivača topline zrak-voda, koji omogućava pretvorbu energije iz zraka u toplinsku energiju za grijanje prostora. Ovaj sustav ima ugrađeni inverterski kompresor za optimalnu učinkovitost i preciznu regulaciju temperature, a koristi i tehnologiju Smart Grid Ready koja omogućava integraciju s pametnim kućnim sustavima.

Daikin Altherma 3 R dolazi u različitim modelima i veličinama kako bi se prilagodio različitim potrebama grijanja prostora. Osim toga, ovaj sustav je dizajniran za korištenje s različitim tipovima radijatorskog i podnog grijanja, što ga čini fleksibilnim i prilagodljivim sustavom za grijanje.

Drugi popularni sustav je Daikin Altherma 3 H, koji je također zasnovan na izmjenjivaču topline zrak-voda, ali ima ugrađen bojler za grijanje vode. Ovaj sustav je idealan za grijanje prostora i pripremu tople vode u domaćinstvu, a također se može koristiti i za hlađenje prostora u ljetnim mjesecima.

Daikin Altherma 3 H je također dostupan u različitim modelima i veličinama, što omogućava prilagođavanje različitim potrebama domaćinstava. Ovaj sustav koristi niskoenergetske komponente za smanjenje potrošnje energije i emisije CO2, što ga čini ekološki prihvatljivim i energetski učinkovitim izborom za grijanje i pripremu tople vode.

Ukratko, Daikin Altherma sustavi su pouzdani i učinkoviti sustavi za grijanje prostora koji koriste obnovljive izvore energije i smanjuju potrošnju energije i emisije CO2. Različiti modeli i veličine omogućuju prilagođavanje različitim potrebama grijanja prostora i pripreme tople vode u domaćinstvima. Ako razmišljate o zamjeni postojećeg sustava grijanja ili ugradnji novog, Daikin Altherma sustavi su vrijedan izbor za razmatranje.

Ključne riječi: altherma, daikin, dizalice topline,