Datum objave: 25.08.2021

 

S potencijalnom uštedom i do 65% u odnosu na tradicionalne neinverterske sustave, većina vlasnika stanova, kuća ili poduzeća odlučuje se za invertersku tehnologiju.

Inverterska tehnologija kontrolira frekvenciju napajanja motora kompresora u jedinici klima uređaja. Motor kompresora radi na održavanju i kontroliranju brzine vrtnje kompresora, koji pokreće protok rashladnog sredstva unutar sustava i određuje potrebni učin grijanja ili hlađenja u Vašem prostoru.

Sistem za rashlađivanje/zagrijavanje prostora najučinkovitiji je kada radi punom brzinom, a ne kada radi u kraćim periodima manjom brzinom kako bi se održala konstantna temperatura cijeli dan.

Stoga, ne preporučamo 'paljenje-gašenje' uređaja jer takvim načinom korištenja samo se povećava potrošnja. Savjet je da temperaturna razlika između vanjske i unutarnje temperature iznosi 5°C, a maksimalno 7°C.

Kako bi izbjegli nepovoljne posljedice, nekoliko savjeta za optimalan rad uređaja možete pročitati i na našem blogu ''Kako uštedjeti kod korištenja klima uređaja?''

Da bi vaš klima uređaj radio nesmetano potrebno je, pored godišnjeg servisa, redovito čistiti filtere. Samo tako možete biti sigurni da ćete imati maksimalan učinak i duži radni vijek svog uređaja.

Ukoliko planirate kupnju novog klima uređaja ili zamjenu Vašeg starog, preporučamo da pogledate naš asortiman klima uređaja i iskoristite sve pogodnosti akcija u tijeku.

U ponudi KlimaCentra možete pronaći prvoklasne proizvođače klima uređaja Daikin, Mitsubishi Electric, Fujitsu, TCL, Toyotomi, Maxon, Midea, Korel,Toshiba, Gree, Haier, kao i ostale proizvođače s područja klimatizacije.

T-Smart Ultra Inverter - neusporediva brzina hlađenja i grijanja i visoki energetski razred A+++ tvore interesantno rješenje klimatizacije uz nisku potrošnju električne energije s uštedom i do 60%. Opremljen WiFi IoT Internet tehnologijom, 7 brzina rada ventilatora i 4-stupnja pročišćavanja zraka za suzbijanje ne samo bakterija i virusa nego i neugodnog zraka.
Osim velikog izbora filtera za zdraviji ambijent, T-Smart klima uređaj opremljen je i foto senzitivnim modulom pomoću kojeg uređaj može detektirati razinu svjetla u prostoru i prilagoditi razinu zvuka klima uređaja.

Obratite nam se s povjerenjem!

Vaš stručni KlimaCentar tim!