Datum objave: 20.10.2020

Što je to inverterski klima uređaj?  

Kratki je odgovor da je inverer pouzdan dio klimatizacijske tehnologije koja djeluje na kontrolu brzine motora kompresora u Vašem klima uređaju, dok kontinuirano regulira temperaturu vašeg sustava. Inverter ima promjenjivu frekvenciju, što znači da možete kontrolirati brzinu i izlaznu snagu grijanja i hlađenja - konstantno i ravnomjerno grijati ili hladiti prostor.

Ta je tehnologija dostupna u svih proizvođača klima uređaja, od kojih u ponudi imamo vrlo širok izbor. Inverter tehnologija radi na smanjenju operativnih troškova, a također i pouzdanijem radu uređaja, što znači manje kvarova i održavanja. 

 

Kako funkcionira tehnologija invertera?

Bez kompliciranih pojmova - inverter kontrolira frekvenciju napajanja motora kompresora u jedinici klima uređaja. Motor kompresora radi na održavanju i kontroliranju brzine vrtnje kompresora, koji pokreće protok rashladnog sredstva unutar sustava i određuje potrebni učin grijanja ili hlađenja u Vašem prostoru.

 

Po čemu se inverterski razlikuje od standardnog klima uređaja?

Ako ste ikada bili u doticaju sa klima uređajem koji nema invertersku tehnologiju, primijetili ste zaustavljanje i pokretanje rada jedinice - kad se kompresor zaustavi i ponovno pokrene dok radi na održavanju savršene sobne temperature . Ovo zaustavljanje i pokretanje nije samo iznimno skupo, već predstavlja i izazov - precizno odrediti savršenu sobnu temperaturu, a istovremeno uzrokuje ometajuću buku. Klima uređaji s fiksnom brzinom daju u prostor puno veći učin od onoga što je ponekad potrebno, i mogu Vam prilično odvratiti pažnju zbog nedosljednosti zvukova koje proizvode ako ste dulje vrijeme u prostoru. Najčešća je to pojava u poslovnim prostorima, gdje uredski radnici smatraju sustav bez invertera užasno frustrirajućim zbog zaustavljanja, pokretanja i neskladnosti učina; što također može biti izazov ako je sustav postavljen u spavaćoj sobi. Promjene buke, temperature i velika razlika u potrošnji glavne su razlike između inverterskog i neinverterskog sustava.

Zašto biste trebali kupiti sustav sa inverterskom tehnologijom?

Razlozi zbog kojih su pretvarači popularni jest činjenica da imaju inteligentnu tehnologiju koja se prilagođava kako se soba i temperatura prilagođavaju oko nje. Prošlo je vrijeme potrebe za stalnom promjenom temperature na daljinskom upravljaču kako se mijenjaju soba i okoliš, tehnologija pretvarača čini sav naporan posao za vas i otkriva kad u sobu uđe više ljudi, iznenada naleti hladan ili vruć zrak i ako je potrebno izvršiti prilagodbe temperature kako bi se zadovoljila željena razina koju je postavio vlasnik ili korisnik sustava.

 

Ekonomski prihvatljiva opcija klima uređaja

Jedan od glavnih razloga zašto ljudi odabiru inverterski klima uređaj jest činjenica da na svojim računima za struju mogu uštedjeti velike novce. Klima uređaj neometano nudi protok grijanja ili hlađenja, umjesto da se neprestano zaustavlja i pokreće, što smanjuje izlaze energije i pomaže održati razinu energije nižom od neinverterskih sustava. Uštede energije znatne su i daleko premašuju troškove kupnje sustava u usporedbi s neinverterskim modelima.

 

Uživajte u tihom sustavu šaptanja

Ako ste trebali spavati kad radi neinverterski klima uređaj, dobro ćete znati i njegovu buku jer se sustav neprestano uključuje i isključuje tijekom dana ili noći. Neinverterski sustavi zbog same tehnologije rada stvaraju znatno višu razinu buke - nemaju mogućnost samoregulacije brzine rada kompresora.

 

Inverteri rade brzo

Ako ste ikada uključili sustav bez invertera, primijetili ste da može proći neko vrijeme dok se sustav dovoljno ne zagrije ili ohladi, dok inverterski klimatizacijski sustav počinje raditi puno brže od sustava bez ove tehnologije i doseže željenu temperaturu vrlo brzo, što za Vas znači znatno veću razinu komfora. Inverterski klima uređaji savršeni su za sve vrste prostora, bilo da se radi o domu, trgovini ili uredu, jer mogu brzo i kontinuirano klimatizirati prostor, osiguravajući minimalnu potrošnju uz savršenu klimu cijeli dan, svaki dan. S potencijalnom uštedom i do 65% u odnosu na tradicionalne neinverterske sustave, većina vlasnika kuća ili poduzeća odlučuje se za invertersku tehnologiju kako bi uživala dugoročne pogodnosti inverterskih klima uređaja.

 

Ukoliko planirate zamjenu Vašeg starog, neinverterskog klima uređaja novim, preporučamo da pogledate naš asortiman klima uređaja i iskoristite sve pogodnosti akcija u tijeku.

U ponudi KlimaCentra možete pronaći prvoklasne japanske proizvođače klima uređaja Daikin, Mitsubishi Electric, Fujitsu, Toshiba i Toyotomi, kao i ostale proizvođače s područja klimatizacije.

 

Vaš stručni tim Synergia projekt d.o.o.

https://klimacentar.com