Uvjeti kupnje

Općenito

Synergia projekt d.o.o., zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila.
Sve promjene primijenit će se na korištenje klimacentar.com internet stranica.
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupnje.
Usluge koje Vam pruža tvrtka Synergia projekt d.o.o., internet trgovina Klima Centar ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. 

Synergia projekt d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona, internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.
Iako Vam tvrtka Synergia projekt d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu proizvoda i usluga, Synergia projekt d.o.o. ne može garantirati da će proizvodi i usluge internet trgovine Klima Centar odgovarati Vašim potrebama.

Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite našem kontakt centru 01/88 903 77 kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

Putem e-maila: [email protected]  omogućujemo Vam izravne upite, primjedbe i pohvale sukladno članku 8. Zakona o zaštiti potrošača.

 

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je na sljedeće načine:

Plaćanje kreditnim karticama:   Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama: American Express, Visa, MasterCard, Maestro i Diners.

          


Plaćanje kreditnom karticom (webshop) :
Ako ste se odlučili platiti kreditnom karticom, odaberite proizvod stavite ga u košaricu, registrirajte se u internet trgovini i odaberite opciju plaćanja kreditnom karticom. Unutar WSPay sustava odaberite vrstu kreditne kartice kojom želite platiti (American Express, MasterCard, Maestro, Visa, Diners i Discover) i upišite tražene podatke. Dobiti ćete potvrdu o narudžbi na svoj e-mail ili ćemo Vas kontaktirati telefonom ako narudžbu iz nekih razloga nije moguće realizirati u razumnom roku. WSPay-ov sustav također će Vam automatski poslati potvrdni e-mail o predautorizaciji Vaše kartice za navedeni iznos. Vaša kartica u tom trenutku još nije terećena za navedeni iznos. Predautorizacija znači da su upisani podaci provjereni te da je najavljen Vaš mogući trošak. Kada do kraja potvrdimo primitak, mogućnost realizacije narudžbe i dostave, naplatit ćemo transakciju za potreban iznos. 

 

Izjava o sigurnosti kod plaćanja

Primjenjuju se najmoderniji standardi u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

  

 

Pravo na raskid ugovora

Sukladno čl. 72 Zakona o zaštiti potrošača svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 14 dana.
U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. Zakona i zaštiti potrošača.
U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti 

Artikli koje vraća kupac moraju biti kompletni, u originalnoj ambalaži sa svim pripadajućim dijelovima, priborom i dokumentacijom.

Članak 47.
U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.
Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.
Trgovac je dužan, u roku od 15 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora.

 

Uvjeti dostave i isporuke

Internet trgovina Klima Centar u vlasništvu je tvrtke Synergia projekt d.o.o. sa sjedištem u Puli, 43. istarske divizije28..

Proizvodi koji se nalaze u ponudi na internet trgovini Klima Centar isporučuju se korisnicima/kupcima na području RH.
Rok isporuke je od 3 - 5 radnih dana (otoci - 5-7 dana), po primitku Vaše narudžbe/uplate/online transakcije ukoliko je proizvod raspoloživ kod glavnog uvoznika.

Dostava robe je besplatna za vrijednost narudžbe iznad 1.999,00kn,vrijedi za područje RH (uključujući otoke).Za naručenu robu vrijednosti do 1.998,00kn dostavu naplaćujemo u paušalnom iznosu od 50,00kn.

Overseas Express vrši dostavu na otoke, a raspored vožnje možete provjeriti na stranici : www.overseas.hr .
Naručeni proizvodi pakiraju se na način da  tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.
Prilikom preuzimanja kupac je  dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati  proizvod dostavljaču .
U slučaju da je došlo do oštećenja proizvoda/pošiljke u transportu, takva su oštećenja vizualno vidljiva, u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate.
Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. 

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o  isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti  prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se  poslala zamjenska pošiljka.
Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio  prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani  za isporuku.

Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi narudžbu robe, potvrdu gotovinskog/virmanskog plaćanja, potvrdu kojom se odobrava online transakcija. 
Nakon zaprimanja te potvrde prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do 3  (tri) radnih dana , otoci do 6 (šest) radnih dana.

Neuspjela isporuka zbog Vaše odsutnosti?
Kod pokušaja isporuke će se ostaviti obavijest o dospijeću pošiljke na kojoj je naznačen broj pošiljke i broj telefona službe za korisnike, a sama pošiljka će se vratiti u pripadajući sabirni centar. 
Vi samo trebate nazvati 0800 33 66 33 Overseas servis za korisnike i dogovoriti novi termin za dostavu.

 

Kako se registrirati?

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.