Datum objave: 21.03.2023

Daikin Altherma sustav koristi toplinsku pumpu kako bi iz obnovljivih izvora energije crpio toplinu, što značajno smanjuje potrošnju energije u usporedbi s tradicionalnim sustavima grijanja. Toplinska pumpa može crpiti toplinu iz zraka, tla ili vode, ovisno o specifičnostima lokacije. Sustav također koristi inverter tehnologiju koja prilagođava rad toplinske pumpe prema potrebama prostora, što dodatno smanjuje potrošnju energije i troškove.

Jedna od prednosti Daikin Altherma sustava je njegova modularna izgradnja. To znači da se sustav može prilagoditi različitim potrebama prostora, od manjih stanova do velikih poslovnih objekata. Sustav se sastoji od vanjske jedinice koja crpi toplinu i unutarnje jedinice koja je odgovorna za distribuciju topline i hlađenja u prostoru.

Daikin Altherma sustav je također jednostavan za korištenje. Sve postavke mogu se jednostavno kontrolirati putem intuitivnog sučelja. Korisnici mogu odrediti  raspon vremena rada sustava prema svojim potrebama. Također, sustav nudi i žičani daljinski upravljač koji omogućava udobnu i praktičnu kontrolu sustava.

Sustav Daikin Altherma također pruža visoku razinu sigurnosti i pouzdanosti. Sustav ima zaštitu od pregrijavanja i hlađenja, što sprječava kvarove i osigurava dugi životni vijek sustava. Također, sustav ima i zaštitu od smrzavanja koja štiti sustav od oštećenja pri niskim temperaturama.

Daikin Altherma sustav nudi ne samo grijanje, već i hlađenje. Ovaj sustav je dizajniran kako bi pružio optimalnu temperaturu u svakom trenutku i u svakom dijelu prostora. Sustav koristi učinkovite rashladne uređaje koji omogućuju ugodnu temperaturu u prostoru, čak i u najtoplijim danima.

Daikin Altherma sustav je ekološki prihvatljiv i štedljiv sustav grijanja i hlađenja koji osigurava visoku energetsku učinkovitost, udobnost i praktičnost. Ovaj sustav je idealan za sve one koji žele smanjiti svoje troškove energije i istovremeno smanjiti svoj utjecaj na okoliš.

Ključne riječi: altherma, daikin, dizalice topline, grijanje,